Palvelua, please!

Muistatko ajan, jolloin huoltoasemalla täytettiin tankki ja pestiin tuulilasi? Tai kun kapakan ovella seisoi portsari?

Itsepalvelua pidettiin palvelualoilla huimana edistysaskeleena. Saihan kaupoissa, viinakauppa mukaan lukien, katsella tavaroita rauhassa, valita ja maksaa.

Onko kysymyksessä kuitenkaan askel eteenpäin?

Yövyin viime kerran pohjoisen matkalla mennen tullen Kemin seudulla,hotelli Pohjanrannassa ja Keminhovissa. Palvelu oli hyvää ja henkilökunta ystävällistä.

Kemihovissa onnistuin telkeämään kylppärin oven lukkoon. Soitin respaan. Receptionisti sanoi, että ei pääse katsomaan kun hänen hoidossaan on myös aulabaari. Onneksi sai lievää väkivaltaa käyttäen oven auki.

Kemihovissa on hieno ravintolasali ja monipuolinen aamiainen. Kaikki järjestelyt yhden ihmisen kontolla!

Etelän lomilla lomahotellissa palvellaan. Ruokasalissa on ovien avautuessa leegio henkilökuntaa toivottamassa asiakkaat tervetulleiksi. Tuskin ehtii laskea tyhjän lautasen pöydälle kun se jo viedään pois.

Suomen surkeaan palvelutasoon on syynä kannattavuus ja korkeat palkkakustannukset. Jotain tarttis tehdä. Tarvitsemme kannattavia yrityksiä, työpaikkoja ja palvelua.

Itsepalvelun huippu Tervolassa: ajoin ylinopeutta kameratolppaan, välähdys. Kotona odotti rikesakon tilillepanokortti. Ja minä kun olisin halunnut henkilökohtaista palvelua poliisiauton takapenkillä!