Sininen huivi, lumiperhonen, Inarinjärvi

Lapin letkeä tanssiorkesteri, Lasse Hoikan Souvarit, kiertää Lappia ja esiintyy mm. Saariselän Kuukkelissa ja Tunturihotellissa. Mutta aina ei tarvitse lähteä merelle kalaan.

Souvarit esiintyivät elokuun alussa Laukaan Kuusassa Tupaswillassa. Tupaswilla on edesmenneen monitoimimies Erkki Kauppisen luomus, mm. maailman suurin, 150 hengen, savusauna.

Souvarit esittivät taattua musiikkia ulkoilmakonsertissa. Väkeä oli 300 tai 400 tai enemmänkin. Ukkonen jyrisi ja salamoi, mutta ei satanut. Varoitus ei ollut mennyt perille. Ihmiset virittelivät sateenvarjojaan huolimatta päällä jylisevästä ukkosesta.

Konsertti pidettiin aidossa kulttuuriympäristössä. Vähän matkan päässä on Varjolan matkailutila. Yrittäjä Markus Kallion Marja-äiti on harvoja maanviljelysneuvoksen arvolla palkittuja naisia. Marjan sisarella, Anna-Kaisa Hermusella on mökki kosken rannalla. Lähellä kirkonkylää on alkujaan veteraanien kuntoutuskeskukseksi rakennettu Peurunka. Sen saamisessa Laukaaseen on ansionsa presidentti Urho Kekkosella ja lääkintöneuvos Rikke Sotamaalla. Kekkonenhan kävi aikoinaan Kolmen koukun kelomajalla kahvilla Hankkijan vieraana.

Ralliautoilun nelinkertaisen maailmanmestarin, laukaalaisen Juha Kankkusen palkintopystejä on Peurungassa. Kaukana Kuusaasta ei ole Kankkusen kotitilakaan, Mannilan kartano.

Älkäämme unohtako todellista, Kuusaan seuduilta, lähtenyttä suurmiestä, Otto -Ville Kuusista. Oltakoon hänen poliittisesta urastaan mitä mieltä tahansa, hänen maalliset jäännökset on haudattu Kremlin muuriin. Melkoinen saavutus.

Mutta. Nähdään Souvareiden tahdittamissa tansseissa.