Saariselkä kesällä

Saariselän kesäinen luonto lumoaa

Lapin tunturiluonnon aidoimpia elämyksiä.

Urho Kekkosen kansallispuiston kauniissa maisemissa, ja Suomen pohjoisimman ulkoilukeskuksen palveluiden parissa, lomareissu on räätälöity jokaisen tarpeisiin. Kaipasipa kehosi sitten lepoa tai liikuntaa, sielusi seesteisyyttä tai säpinää, Saariselän puitteista löytyvät ainekset jokaisen matkailijan toivelomaan.

Elämyksiä vaeltajille ja patikoijille

Patikoinnin ja vaeltamisen ystäville puitteet ovat henkeäsalpaavat. Reittejä löytyy koko perheen päiväreissuksi sopivien teemaretkien lisäksi myös kaikkein levottomimmille jaloille: Pisimmät reitit tarjoavat koskematonta luontoa ja tunturimaastoa jopa viikoiksi. Ja jos retkeensä kaipaa hieman jalkojaan vauhdikkaampaa menoa, ovat alueen lukuisat rengasreitit oiva tapa tutustua pyörän selässä Saariselän kauniimpiin kohteisiin. Vaativammat Rautulammen ja Luulammen reitit sopivat veteraaneille, mutta Sivakkaojan ja Moitakurun reitit rullaavat mukavasti myös aloittelijoiden alla. Lisätietoja pyöräily- ja retkeileilyreiteistä löydät täältä.

Kiilopään ja kaunispään tunturit

546-metrinen Kiilopää ja 438-metrinen Kaunispää ovat maisemien metsästäjien ehdottomat ykköskohteet. Saariselän suosituimpiin kohteisiin lukeutuvat tunturit saavuttaa pienellä patikoinnilla ja näkymät palkitsevat matkaajan henkeäsalpaavilla näköaloillaan. Urho Kekkosen kansallispuiston sydämeen kulkevien elämä on tehty helpoksi myös isojen kohteiden siintäessä vasta horisontissa – tupia ja taukopaikkoja nimittäin riittää.

Kultakuumeen historiaa

Alueen nähtävyydet eivät kuitenkaan rajoitu pelkkiin luonnon luomiin. 1900-luvun alussa luotu Prospektorin kaivos tarjoaa kurkistuksen Lapin kultakuumeen historiaan. Ihmisasutusta tuhansia vuosia sisältänyt erämaa myös uhkuu saamelaista historiaa ja kulttuuria niille, jotka tohtivat pysähtyä sitä näkemään ja kokemaan.

Erämaaluonnon parhaita antimia

Pohjoisen maisemissa pääsee nauttimaan kaikista erämaaluonnon parhaista antimista. Tunturimetsien ja aapasoiden lomassa marjastaminen, sienestäminen ja kalastaminen on sykähdyttävä muistutus puhtaan ja koskemattoman luonnon arvosta. Monimuotoisuutta riittää myös tarkkailijoille, sillä alueella elää lukuisia nisäkäslajeja, joista herkimmin törmää porojen ja hirvien lisäksi myös viekkaisiin kettuihin. Lintujen tarkkailijoita houkuttelee mahdollisuus bongata upea maakotka, ja syrjäseuduilla vaeltavat suurpedot ovat harvinaisia, mutta mahdollisia vieraita.

Puhtaita vesistöjä kalastajille ja melojille

Vesillä viihtyvälle on tarjolla kalastusmahdollisuuksien lisäksi myös matkaamista. Kanootti- ja melontaretkille voi lähteä niin omin nokkineen kuin ohjatustikin. Luiro- ja Kopsusjoki sopivat melomiseen hyvin, mutta myös Nuorttijoella on vesiteitse kulkemiseen sopivia osuuksia.

Majoitus Saariselällä

Mökkimajoitus luonnon helmassa purkaa pahimmankin stressin ja Saariselän kylän keskustassa majoittuu nauttimaan vaikkapa Lapin ikonista yötöntä yötä. Saariselän lukuisilta palveluntarjoajilta löytyvät neuvot ja oppaat täydelliseen lomaan. Välineiden vuokraajat ja hyvinvoinnin palvelut pitävät huolta, että jokaisen matkailijan tarpeet täyttyvät – ja tämä kaikki arktisen erämaaluonnon sydämessä, tuntureiden lempeän katseen lomassa.

Kolmen Koukun suositut majoituskohteet voit varata helposti suoraan verkosta.

Jos olet liikkeellä suuremmalla porukalla, Kelo-hirsimökki Saariselän keskustassa majoittaa 13 vierasta. 300 neliömetrin Tunturipöllö-mökin seitsemään makuuhuoneeseen majoittuu jopa 18 vierasta.

Saavuitpa milloin vain – yksin tai porukalla – olet aina tervetullut nauttimaan Saariselän upeasta luonnosta!