Saariselkä talvella

Upeimmat talvielämykset tuntureilla

Tutustu Saariselän palveluihin talvikaudella

Lumen peittämä Saariselkä on juuri niin idyllinen talven ihmemaa kuin arktisen Lapin sydänmailta soisikin odottaa. Talviaktiviteettien kirjo on kattava ja kuvankauniit lumimaisemat ovat kuin suoraan satukirjan sivuilta. Tukevasti napapiirin pohjoispuolella sijaitseva, mutta silti kulkuyhteyksiltään vaivaton Saariselkä tarjoaa puitteet, varusteet ja palvelut täydelliseen talveen. Lukuisien tuntureiden maailma aukeaa matkailijan edessä suoraan lomamökin portailta ja lukemattomat lomanvieton mahdollisuudet odottavat ottajaansa.

Hiihtäjän ja maastopyöräilijän unelmakohde

Hiihtäjien edessä siintävät huikeat 200 kilometriä huollettuja latuja ja suksilla taittuvatkin kaiken mittaiset retket. Välineet voi halutessaan vuokrata paikan päältä ja lukuisat taukopaikat tarjoavat paikan ansaitulle lepohetkelle. Lumikenkäilijöille löytyvät myös taatusti sopivat hanget.

Etäisyydet taittuvat Saariselällä myös pyörällä. Hanget eivät paljoa matkantekoa haittaa, sillä Kakslauttaseen ja Kiilopäälle johtavat talvipyöräilyreitit ovat ainutlaatuinen ja vauhdikas keino nauttia alueen arktisesta luonnosta.

Saariselkä Ski

Vauhdin hurmaamille matkan mieluisin kohde on Saariselällä sijaitseva Euroopan pohjoisin laskettelukeskus. Tunturien rinteillä meno luistaa koko perheen voimin ja 15 rinteen joukosta löytyy jokaisen toiveisiin sopiva vaihtoehto. Itsensä voi haastaa toki myös pulkkamäessä – nimittäin Suomen pisimmässä sellaisessa. Saariselän Skibussi tekee kohteiden välillä liikkumisesta nopeaa ja helppoa. Bussilla ajelee mukavasti rinteiltä vaikkapa ostosreissulle tai Kiilopään retkeilykeskukseen.

Suomen parhaimpia revontulikohteita

Suomalaisen talvimaiseman ytimeen viettävät myös taivaalla leiskuvat revontulet, joiden bongaamiseen alue on maantieteellisesti täydellinen. Taivaan valoja pääsee varmimmin ihastelemaan ohjatuilla retkillä, joissa paljastuvat myös niiden valokuvaamisen salat. Loimusta voi nauttia toki myös aktiviteettien keskellä, vaikka leppoisan pilkkireissun lomassa.

Palveluiden laaja valikoima

Omia jalkojaan voi säästää linja-auton lisäksi myös luonnon keskellä, esimerkiksi poroajeluilla tai huskysafareilla. Eläinten seurassa viihtyvät mainiosti myös perheen pienimmät ja koko perheen voimin voi myös ihastella itärajalla horisontissa kohoavaa Korvatunturia, jonka luomaa mystistä tunnelmaa on mahdotonta pukea sanoiksi. Moottorikelkkailuun puitteet ovat myös ihanteelliset ja retkien lisäksi ne ovat kätevä tapa liikkua kohteesta toiseen.

Ympärivuotisen ulkoilukeskuksen tarjonta maistuu myös niille, joille Lapin kutsu näyttäytyy luksuksena. Pohjoisen maut ja alueen omasta luonnosta saadut antimet antavat unohtumattomia ravintolakokemuksia ja muuttavat lomareissun todelliseksi makumatkaksi.

Majoitus Saariselällä

Pitkän, Lapin luonnossa vietetyn päivän jäljiltä on mukava käpertyä kelomökkiin vällyjen väliin tai suunnata suoraan saunaan kunnon löylyihin. Lempeät porot käyvät mielellään tekemässä tuttavuutta majoittujien maisemissa ja aidon Lapin tunnelma on taattu niin ulkona lumen keskellä kuin majoituksen lämmössä rakkaiden matkakumppanien seurassa.

Kolmen Koukun suositut majoituskohteet voit varata helposti suoraan verkosta.

Jos olet liikkeellä suuremmalla porukalla, Kelo-hirsimökki Saariselän keskustassa majoittaa 13 vierasta. 300 neliömetrin Tunturipöllö-mökin seitsemään makuuhuoneeseen majoittuu jopa 18 vierasta. Perheille ja pienemmille porukoille soveltuvat mainiosti Kulta A-mökki (6+2 vuodepaikkaa) ja Kulta B -mökki (4+2 vuodepaikkaa).

Saavuitpa milloin vain – yksin tai porukalla – olet aina tervetullut nauttimaan Saariselän upeasta luonnosta!